Betaal je online met een creditcard? Zorg ervoor dat je weet wat er voor jou is veranderen sinds 14 september 2019!

Sinds 14 september 2019 kun je nog veiliger online betalen! De reden? De nieuwe Europese richtlijn voor het betalingsverkeer van consumenten en bedrijven, Payment Service Directive 2 (PSD2), is toen in werking getreden.

Banken bereiden zich momenteel voor op de implementatie van deze richtlijn en wij hebben van onze kant de nodige stappen ondernomen om ons aan te passen aan de veranderingen.

Wat verandert er concreet voor jou?

Indien je je aankopen online met een creditcard doet, raden we je aan om bij je bank na te gaan of de creditcard al geregistreerd is voor de tweestapsverificatie. Wanneer dit het geval is, verandert er voor jou niets.

Mocht dit niet het geval zijn, zal je bank je zeker helpen de tweestapsverificatie te activeren. In de tussentijd kun je een van onze andere betaalmethoden gebruiken. Dus mocht je moeilijkheden ondervinden bij creditcardbetalingen, kun je altijd iDEAL of PayPal gebruiken.

Wat zijn de voordelen van PSD2?

PSD2 beschermt je creditcardgegevens nog beter en effectiever tegen fraude, omdat je twee keer je identiteit moet bevestigen bij online betalingen. Zo kan worden vastgesteld dat jij je kredietkaart gebruikt en niet iemand anders. In het geval dat iemand je telefoon, computer of creditcard steelt, zal de dief hiermee geen online betalingen kunnen uitvoeren. Om de de betaling af te kunnen ronden wordt namelijk een tweede bevestiging van je identiteit gevraagd, bijvoorbeeld met behulp van je pincode of je vingerafdruk. Voor meer informatie en details over PSD2 kun je de website van de Nederlandse Bank bezoeken. Voor meer informatie en details over PSD2 kun je de website van de Nederlandse Bank bezoeken.